Leeroy Owusu naar Almere City FC

Almere City FC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Leeroy Owusu. De 20-jarige verdediger komt op huurbasis over van Ajax. Hij zette woensdagochtend zijn handtekening onder het contract dat de looptijd heeft van één seizoen, tot en met 30 juni 2018.

,,Almere City FC is een stabiele club in de Jupiler League, die de ambitie heeft om te promoveren naar de Eredivisie. Ik denk dat ik mij hier goed kan ontwikkelen”, aldus Owusu.

De talentvolle voetballer speelt sinds 2004 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 11 augustus 2014 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax, in de Jupiler Leaguewedstrijd tegen Telstar (3-0). Eenmaal zat hij bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het niet. Het afgelopen seizoen werd de verdediger verhuurd aan SBV Excelsior.

,,Met die club heb ik in de Eredivisie gespeeld. Daar leer je veel van en die ervaring neem ik met me mee”, vervolgt Owusu, die zichzelf omschrijft als een opkomende back. ,,Ik kan zowel aan de rechter- als linkerkant uit de voeten. Al ligt mijn voorkeur op rechts. Ik ben een speler die er graag kort op zit en aanvallend ook zijn steentje wil bijdragen.”

Owusu heeft al een gesprek gehad met trainer Jack de Gier. ,,Daar sprak vertrouwen uit en ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. Ik ken al wat jongens uit de A-selectie. Met Damon Mirani heb ik best lang samengespeeld en Yener Arica voetbalde ook in de jeugdopleiding van Ajax toen ik daar actief was. Mijn doel voor komend seizoen is om alles te spelen, fit te blijven en belangrijk te zijn voor het team. Ik heb er zin”, besluit Owusu.

De Gier is blij met de komst van Owusu. ,,Leeroy is een jonge en ambitieuze speler, die al ervaring heeft opgedaan in de Eredivisie. Daarnaast is het een voordeel dat hij zowel als rechts- en linksback uit de voeten kan”, aldus de oefenmeester.

Foto: Leeroy Owusu tekent in het bijzijn van algemeen directeur John Bes zijn contract; Redactie Almere City FC

21 juni 2017

Deel dit artikel: