Contract Mirani opengebroken en verlengd

Damon Mirani blijft ook de komende seizoenen aan Almere City FC verbonden. Het contract van de 20-jarige verdediger, dat volgend jaar zou aflopen, is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2019. ,,Daar ben ik ontzettend blij mee. Het vertrouwen voelt goed en ik heb hier de mogelijkheid om mij te blijven ontwikkelen”, aldus Mirani, die momenteel herstellende is van een scheurtje in de binnenband van zijn linkerknie.

Die blessure liep hij op in de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. Tot dat duel verscheen hij bij alle duels van Almere City FC aan de aftrap. ,,Ik had bij mijn komst naar deze club niet verwacht dat het zo snel zou gaan. In de voorbereiding raakte Lars Nieuwpoort geblesseerd en ik heb toen mijn kans gegrepen. Sindsdien heb ik er steevast in gestaan. Daarom is het zonde dat ik juist nu, in het slot van de competitie, vanaf de zijkant moet toekijken. Ik hoop dat ik tijdens de play-offs weer in actie kan komen.”

Mirani is tevreden over zijn eigen ontwikkeling. ,,Mijn spel wordt steeds stabieler. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Zo wil ik nog meer initiatief tonen en situaties beter herkennen. Al is dat ook een kwestie van ervaring.”

Het komende seizoen wil de talentvolle voetballer de ingezette lijn doortrekken. ,,Voor mij is het belangrijk om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Dan gaan we weer knallen. We hebben hier een leuke groep en goede staf. Het is fijn om langer met hen te blijven samenwerken.”

Algemeen directeur John Bes reageert verheugd op de contractverlenging van Mirani. ,,Met het openbreken van het contract van Damon toont de club haar ambitie om een vaste kern spelers voor langere termijn aan de club te binden en daarmee een volgende sportieve stap mogelijk te maken.”

Foto: Redactie Almere City FC

28 april 2017

Deel dit artikel: