Koster blijft Hoofd Jeugdopleiding Almere City FC

Het verblijf van trainer René Koster bij Almere City FC is verlengd. De 36-jarige Koster, die momenteel ook trainer is van de beloftenploeg, zal zich vanaf komend seizoen volledig op de functie Hoofd Jeugdopleiding gaan richten. In gezamenlijk overleg is besloten dat de ontwikkeling van de jeugdopleiding meer focus verdient dan Koster in zijn huidige combifunctie kan leveren.

,,We gaan meer inzetten op individuele ontwikkeling van spelers, met als grote doel om meer spelers af te leveren aan het eerste elftal”, aldus Koster. ,,De komende jaren moet de jeugdopleiding een nog belangrijkere pijler gaan vormen. Daar speel ik graag een rol in.”

Koster krijgt van de club de gelegenheid en het vertrouwen om de visie van de club te implementeren in de jeugdopleiding en deze naar een hoger niveau te brengen. ,,Ik ben blij dat ik van de directie het vertrouwen krijg om een meerjarenplan neer te leggen. Almere City FC is mijn club. Ik woon in deze stad en ik heb hier in het verleden ook al zeven jaar gewerkt. Zo heb ik de stap van het amateurvoetbal naar het profvoetbal meegemaakt en later de verdere professionalisering.”

Koster hoopt dat de jeugdopleiding een nog meer aansprekende status krijgt. ,,Het is de bedoeling dat spelers uit de regio Flevoland en Noord-Holland ervoor kiezen om hier in de jeugdopleiding te komen te voetballen. Ze krijgen een professionele en verantwoorde opleiding, waarbij alle faciliteiten aanwezig zijn om het maximale eruit te halen.”

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

19 maart 2017

Deel dit artikel: