Jong Almere City FC start finale met 2-1 zege op Cuijk

Jong Almere City FC is goed begonnen aan de finale van de play-offs om promotie tegen JVC Cuijk. Op het sportcomplex van SC Buitenboys won de ploeg van trainer Ivar van Dinteren met 2-1 van de Brabantse opponent. Promotie naar de Tweede Divisie is daarmee weer een stap dichterbij gekomen.

De Almeerders kenden donderdagavond een droomstart, want binnen tien minuten stond het al 2-0. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Khalid Tadmine het eindpunt vormde van een vlot lopende aanval en de bal beheerst binnen schoot. ,,Een ideaal begin van de wedstrijd”, beaamde de doelpuntenmaker na afloop. ,,Het was een aanval uit het boekje, waarbij Nicky (van Hilten red.) de bal goed breed legde op mij.”

Luttele minuten later verdubbelde Julian Nak de score. De middenvelder kreeg vanaf een meter of twintig aardig wat ruimte om uit te halen en schoot de bal geplaatst in de linkerhoek. Na het voortvarende begin vochten de gasten zich echter terug in de wedstrijd.

,,Zij gooiden de beuk erin”, zag ook Van Dinteren. ,,Wij gingen daarna eigenlijk teveel mee in hun spel. Daarmee speelden we ze in de kaart. We bleven desondanks aardig overeind, maar hadden zelf meer moeten blijven voetballen. In de eerste twintig minuten hebben we immers laten zien dat we dat goed kunnen.”

Na 34 minuten tekende Rik Renirie uit een makkelijk gegeven vrije trap voor de 2-1. Cuijk kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar aan de andere kant had ook net zo goed de 3-1 kunnen vallen. ,,Het was een pittig duel”, vervolgde Tadmine. ,,Zij deden er alles aan om ons af te stoppen: trekken, sleuren, tikkies uitdelen. Want als we gaan voetballen, dan zijn we veel beter en dat weten ze. Nu kwam het aan op duelkracht en vechten.”

Van Dinteren was ondanks de overwinning niet helemaal tevreden. ,,Ik merkte aan de spelers dat ze eigenlijk wat teleurgesteld waren. Dat zegt wel iets over hoe we erin staan. We willen altijd meer. Zaterdag (18.00 uur red.) wacht de return. Dat wordt een zware kluif, maar we staan er goed voor. Het liefst hadden we de uitgangspositie natuurlijk nog iets beter gehad, maar het begin is er. We gaan de wedstrijd echter spelen alsof we weer op 0-0 beginnen en willen gewoon winnen in Cuijk. Daar gaan we vol voor.”

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

7 juni 2018