Jong Almere City FC na strafschoppen in finale play-offs!

In navolging van de A-selectie is ook Jong Almere City FC doorgedrongen tot de finale van de play-offs. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren was over twee duels te sterk voor v.v. UNA en staat daardoor op de drempel van de Tweede Divisie. Om daadwerkelijk te promoveren wacht echter nog wel een zware klus. In een dubbele ontmoeting moet worden afgerekend met JVC Cuijk.

De heenwedstrijd tussen v.v. UNA en Jong Almere City FC was woensdagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Van Dinteren wist zodoende dat in de return minstens één uitdoelpunt noodzakelijk was om de finale te kunnen halen. In Veldhoven ontspon zich een spannend duel, waarbij Nicky van Hilten zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht. Voldoende om de klus te klaren was dat niet, want in de reguliere speeltijd tekende de thuisploeg nog voor de gelijkmaker.

Een verlenging was daardoor noodzakelijk. In deze extra speeltijd zouden geen treffers meer vallen, waardoor een penaltyserie de beslissing moest brengen. In die strafschoppenserie miste UNA driemaal vanaf elf meter, terwijl bij Jong Almere City FC iedereen de trekker overhaalde.

Daardoor staat onze beloftenploeg nu in de finale van de play-offs. Woensdag speelt de ploeg in Almere tegen JVC Cuijk en zaterdag volgt de return in Brabant. Omdat het kunstgrasveld uit het Yanmar Stadion inmiddels is verwijderd, kan Jong Almere City FC de thuiswedstrijd niet meer op eigen terrein afwerken. Er wordt daarom uitgeweken naar het sportcomplex van stadsgenoot SC Buitenboys. Het duel is voor iedereen gratis toegankelijk en de aftrap staat gepland om 20.00 uur.

Foto: Nicky van Hilten in actie in de heenwedstrijd tegen UNA; Ron Baltus, www.sportshots.pro

3 juni 2018