Jong Almere City FC nestelt zich in top Derde Divisie na zege op SVV Scheveningen

Jong Almere City FC heeft haar tweede overwinning geboekt in de Derde Divisie Zaterdag. Tegen SVV Scheveningen stond na 90 minuten een 3-1 stand op het scorebord. Daardoor kon de ploeg van trainer Ivar van Dinteren weer drie belangrijke punten bijschrijven.

In het Yanmar Stadion kopte Silvester van der Water de beloftenploeg na 14 minuten op een 1-0 voorsprong. Waar SVV Scheveningen beter aan de wedstrijd begon, pakte Jong Almere City FC de leiding. De beloften kwamen na de goal van Van der Water beter in hun spel, wat in de 26e minuut resulteerde in een 2-0 voorsprong. Opnieuw haalde Van der Water de trekker over.

Een paar minuten later bracht SV Scheveningen de spanning terug in de wedstrijd door doelpunt van Tim Peters uit een corner. Na de rust was het spel van beide kanten wat feller, wat overigens niet resulteerde in grote kansen voor de beide ploegen.

Na 80 minuten gooide de ingevallen James Efmorfidis de wedstrijd in het slot door een geplaatst schot in het 16-metergebied, waardoor de 3-1 op het scorebord kwam. Door de tweede zege in drie wedstrijden grijpt Jong Almere City FC de derde plek in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week neemt de beloftenploeg het op tegen Quick Boys in Katwijk. De aftrap is om 15.00 uur.

10 september 2017