Jong Almere City FC dicht bij handhaving na nieuwe zege

Door een ruime 5-0 overwinning op concurrent SteDoCo is Jong Almere City FC bijna zeker van handhaving in de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg van trainer René Koster is al weken flink op dreef en liet ook afgelopen zaterdag zien dat het met de vorm momenteel wel goed zit. De Almeerse beloftenploeg heeft nog 1 punt nodig om zich definitief te verzekeren van handhaving.

,,Dit is een heerlijke overwinning, maar we beseffen ons dat we ook volgende week nog een resultaat moeten neerzetten”, vertelt aanvoerder Tom Noordhoff. ODIN’59 kan bij een overwinning op Huizen aanstaande zaterdag namelijk in punten nog gelijk komen met de Almeerders. Het doelsaldo van City ten opzichte van deze directe concurrent is nog +6.

Noordhoff beseft dat Jong Almere City in de afgelopen maanden een puike prestatie heeft geleverd, door zestien punten te behalen in de laatste zes weken. ,,In de winterstop stonden we stijf onderaan en hebben we het er met elkaar over gehad dat we alles moesten geven om directe degradatie af te wenden en een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Dat we inmiddels zicht hebben op directe handhaving is natuurlijk prachtig. Als je ziet hoe we de laatste weken voetballen… Verdedigend staat het goed en we maken zelf de goals. Dat lieten we eerder na. Dan zie je dat we een goede ploeg hebben.”

Volgens Noordhoff is er meer structuur in de ploeg gekomen. ,,We spelen de laatste tijd met een redelijk vast elftal. Wekelijks zijn er slechts één of twee wisselingen in de ploeg. Dan kun je ergens aan bouwen en met de sterke resultaten groeit ook het vertrouwen.”

Toch plaatst Noordhoff nog een kritische noot. ,,Als ons rendement eerder in het seizoen hoger was geweest, hadden we het onszelf een stuk gemakkelijker gemaakt.”

Tegen SteDoCo waren Nicky van Hilten, Jasper Waalkens (2), Achille Vaarnold en Arsenio Valpoort trefzeker. Laatsgenoemde maakte zijn rentree in wedstrijdverband na een periode van blessureleed en was dus direct trefzeker.

Jong Almere City FC sluit het reguliere seizoen zaterdag af met een uitwedstrijd bij ASWH.

Foto: Achille Vaarnold in acite voor Jong Almere City FC; Ron Baltus, www.sportshots.pro

8 mei 2017