Huzarenstukje Jong Almere City FC op bezoek bij Capelle: 1-2

Jong Almere City FC is bezig met eindsprint in de Derde Divisie Zaterdag. De ploeg van trainer René Koster was dit weekeinde met 1-2 te sterk voor Capelle en stijgt daardoor naar de zestiende plaats van de ranglijst. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is het zelfs nog mogelijk voor de Almeerders om zich direct veilig te spelen. ,,We worden nu beloond voor het harde werk”, aldus Koster.

De inhaalwedstrijd tegen Capelle was cruciaal om zicht te houden op de veilige veertiende plaats. Momenteel wordt die plek bezet door SteDoCo, dat slechts twee punten meer heeft, maar nog wel een wedstrijd te goed heeft. Het was dan ook een flinke domper voor de Almeerders dat Capelle al na twee minuten op voorsprong kwam.

,,We begonnen slecht”, beaamt Koster. ,,Daarmee speelden we eigenlijk de tegenstander in de kaart. Zij wilden fysiek de strijd met ons aangaan en door onze vroege achterstand konden ze vervolgens gokken op de counter. Wij gingen echter steeds beter spelen, wat ook resulteerde in enkele goede kansen. Die werden niet afgemaakt, maar we bleven op zoek naar de gelijkmaker.”

De beloning kwam pas in de absolute slotfase. Met een rake kopbal uit een hoekschop bracht Faris Hammouti één minuut voor tijd de 1-1 op het scorebord. ,,Die treffer gaf ons een enorme boost. We waren veel beter dan de tegenstander, maar zagen de bui al hangen dat we toch aan het kortste eind zouden trekken. Iedereen hield echter tot de laatste seconde geloof in een goed resultaat. Dat was een aantal maanden geleden niet gelukt en daaraan zie je dat we echt stappen voorwaarts hebben gemaakt.”

De bevrijdende gelijkmaker leek voor extra krachten te zorgen in de Almeerse geleden. In blessuretijd werd daardoor nog de volle buit veiliggesteld. Met een goed ingeschoten vrije trap besliste Abdel Metalsi het duel: 1-2.

,,De opluchting was heel groot in de kleedkamer. Het voelt ontzettend fijn dat we deze wedstrijd in de slotfase naar ons toe hebben getrokken”, aldus Koster, die hoopt dat zijn ploeg zich rechtstreeks weet te handhaven. ,,We blijven het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Volgende week komt Jong FC Groningen op bezoek in het Yanmar Stadion. Ik hoop dat de supporters ons komen steunen en dat we met z’n allen de sterke lijn van de laatste weken doortrekken.”

Tickets voor de wedstrijd tussen Jong Almere City FC en Jong FC Groningen zijn online verkrijgbaar voor slechts € 5,00. Seizoenkaarthouders hebben gratis entree.

Foto: Archieffoto Jong Almere City FC; Ron Baltus, www.sportshots.pro

16 april 2017