Jong Almere City FC schittert tegen FC Lisse

Jong Almere City FC heeft zaterdagmiddag een even knappe als verrassende overwinning geboekt op medekoploper FC Lisse. In het Yanmar Stadion werd het liefst 4-0. De ploeg van trainer René Koster stijgt daardoor naar de zeventiende plaats in de Derde Divisie Zaterdag. De nummer zestien – Huizen – heeft één punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Dat het verschil op de ranglijst tussen Jong Almere City FC en FC Lisse zo groot is, was op het veld totaal niet terug te zien. De Almeerse beloften waren negentig minuten lang de bovenliggende partij en vertaalden dat ditmaal ook in doelpunten. Door de zege doet City goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Al na negen minuten schoot Jasper Waalkens raak en zette zijn ploeg daarmee op het juiste spoor. In de tweede helft werd die lijn doorgetrokken en schoot Silvester van der Water in de korte hoek de 2-0 binnen. Daarmee werd de tegenstander uit de bollenstreek een flinke klap toegediend, maar na de 3-0 van Khalid Tadmine was het duel helemaal gespeeld. In de blessuretijd maakte invaller Daan Ibrahim het feest helemaal compleet door ook de vierde Almeerse treffer nog op het scorebord te brengen.

,,Dit is een afgetekende overwinning, die goed is voor het vertrouwen. We hebben onszelf vandaag beloond door de kansen die we kregen ook te benutten. Dan zie je dat dit resulteert in een ruime zege”, aldus trainer René Koster.

Aanstaande zaterdag neemt Jong Almere City FC het op tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam.

Opstelling Jong Almere City: Pistoor, Van Hilten, Metalsi, Hammouti, Lanser (90. Kruisheer), Boer, Vaarnold (90. Mapinga), Noordhoff, Tadmine (82. Ibrahim), Waalkens, Van der Water.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro 

3 april 2017

Deel dit artikel: