Pistoor stelt eerste uitzege Jong Almere City FC veilig

Jong Almere heeft vanmiddag op bezoek bij SteDoCo een belangrijke 2-3 overwinning geboekt. Daardoor heeft de ploeg nu zestien punten uit even zoveel duels en is het daarmee ook terug te vinden op de zestiende plaats van de ranglijst. City houdt aansluiting bij de clubs net boven hen op de ranglijst.

In een vermakelijke wedstrijd kwam de ploeg van trainer René Koster vlak voor rust op een 0-1 voorsprong door een goal van Khalid Tadmine. Daar ging goed voorbereidend werk van Silvester van der Water aan vooraf.

Na rust kwam het fysiek sterke SteDoCo terug, waarna Almere City door goals van Jean Willy Mapinga en Danny van Haaren uitliep naar 1-3.

Een kwartier voor tijd kwam de thuisclub echter op 2-3 en dat was de inleiding voor een hectische slotfase, waarin keeper Roy Pistoor met enkele fabelachtige reddingen de eerste uitzege van het seizoen veilig stelde.

Volgende week ontvangt Jong Almere City FC hoogvlieger ASWH.

Foto: Archieffoto Roy Pistoor; Ron Baltus, www.sportshots.pro

3 december 2016