Jong Volendam komt goed weg met punt

Hoewel de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam niet de gewenste drie punten opleverde voor Jong Almere City FC (2-2), was trainer René Koster wel zeer tevreden over het vertoonde spel. ,,Er zat veel dynamiek, strijd, beleving en plezier in ons spel. Daarnaast is het positief dat we veel goede kansen hebben gecreëerd”, aldus de oefenmeester.

In het Yanmar Stadion kwam City al vroeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Emre Bal, maar zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Twee slordige momenten werden vervolgens door de gasten genadeloos afgestraft, waardoor er een 0-2 stand op het scorebord stond. Al was dat tegen de verhouding in.

,,Want we speelden gewoon een sterke wedstrijd”, weet Koster. ,,In de rust hebben we ook niks veranderd. Waar we voorheen vaak goed speelden tot aan de zestien, hebben we nu ook heel veel kansen gecreëerd. Maar we schoten ze niet binnen. Gelukkig hebben die jongens het na rust goed opgepakt.”

Dat resulteerde uiteindelijk in twee meer dan verdiende goals. Jasper Waalkens en Silvester van der Water waren trefzeker. ,,Dat waren schitterend uitgespeelde doelpunten en het was dik verdiend. Hoewel wij pas vlak voor tijd de gelijkmaker scoorden, heeft Jong FC Volendam hier een punt gestolen. Dat schrijven ze zelf ook op hun eigen website. Ik denk dat dat genoeg zegt”, aldus Koster, die zijn ploeg in de extra tijd zelfs nog tweemaal de lat zag raken.

Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. ,,We zijn de laatste weken heel goed bezig, dus die lijn moeten we doortrekken”, besluit de trainer.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

8 november 2016