Sterk Jong Almere City FC is ONS Sneek de baas: 3-1

Jong Almere City FC heeft zaterdagmiddag een fraaie 3-1 zege geboekt op ONS Sneek. De ploeg van trainer René Koster kwam – ondanks een overwicht – op een 0-1 achterstand, maar draaide de score in het laatste kwartier nog volledig om. ,,We kunnen heel tevreden zijn. Niet alleen over het resultaat, maar met name over het vertoonde spel”, aldus de oefenmeester.

De Almeerders legden namelijk een prima partij op de mat. Met sterk positiespel werden veel kansen afgedwongen. ,,We hadden alleen veel meer moeten scoren”, weet Koster. Omdat dit niet gebeurde, kwamen de gasten na een uur spelen pardoes op voorsprong. Renco van Eeken trof doel.

,,In het laatste kwartier zijn we met vier spitsen gaan spelen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want we scoorden nog driemaal”, glimlacht Koster, die Maarten Davids, Emre Bal en Jasper Waalkens doel zag treffen. ,,Een aantal weken geleden hadden we deze wedstrijd misschien verloren, maar ook mentaal hebben we stappen gemaakt.”

Silvester van der Water, die de volle negentig minuten in actie kwam, is het met zijn trainer eens. ,,We kwamen wat knullig op achterstand, omdat er niet werd door gedekt. Dan kan het gebeuren dat de koppies gaan hangen, maar dat heb ik bij niemand gezien. De instelling was heel goed. Iedereen geloofde in een resultaat en heeft tot het laatste fluitsignaal daarvoor geknokt.”

Van der Water, die ook al de nodige minuten heeft gemaakt in de A-selectie, kan de vergelijking maken tussen het voetbal in de Jupiler League en in de Derde Divisie. ,,In de eerste divisie kom je wat meer aan voetballen toe, terwijl er in de Derde Divisie nog meer fysieke duels worden uitgevochten”, vertelt hij. ,,Maar ik hou daar wel van hoor. Goed erin kletsen.”

Enkele weken geleden liep de rappe aanvaller een hersenschudding op, nadat hij hard in botsing was gekomen met een speler van de tegenpartij. Inmiddels is hij hersteld. ,,Heel soms voel ik mijn hoofd nog een beetje, maar ik ben weer helemaal fit”, aldus Van der Water.

Door de overwinning op ONS Sneek is Jong Almere City FC opgeklommen naar de dertiende plaats op de ranglijst. Komend weekeinde zijn de beloften vrij. De week daarna gaan ze op bezoek bij koploper FC Lisse. ,,Het wordt interessant om te zien of we deze lijn dan kunnen dootrekken”, besluit Koster.

Foto: Emre Bal in actie tegen ONS Sneek; Ron Baltus, www.sportshots.pro

17 oktober 2016