IJsselmeervogels maatje te groot voor Jong Almere City FC

Jong Almere City FC heeft de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels zaterdag met 4-1 verloren. ,,Ik kan niet anders dan concluderen dat dit een terechte nederlaag was”, aldus trainer René Koster. ,,IJsselmeervogels behoort tot de betere amateurclubs van Nederland en speelde met een hele sterke ploeg.”

Na drie minuten ging het al mis voor Jong Almere City, toen de thuisploeg een discutabele strafschop kreeg. Die werd benut door Sherwin Grot. ,,Dan sta je al vlot met 1-0 achter. Dat helpt natuurlijk niet mee wat betreft het strijdplan. Eigenlijk liepen we direct achter de feiten aan”, vervolgt Koster.

Nadat Ali Akla de 2-0 op het scorebord had gebracht deden de Almeerders wat terug via Jean Willy Mapinga. ,,Die scoorde echt een wereldgoal”, glimlacht Koster. Mapinga krulde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied schitterend binnen. ,,Toen kregen we ook wat meer grip op de wedstrijd en hadden we ook enkele mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren.”

Dat gebeurde niet en in de omschakeling tekende Mike van de Laar voor 3-1. ,,Daarmee was het duel gespeeld. Oktay Ozturk voerde de score op naar 4-1 en eigenlijk mochten we blij zijn dat het daarbij is gebleven”, weet Koster.

,,Deze tegenstander was gewoon een maatje te groot. Je zag duidelijk het niveauverschil. Ik vind wel dat wij nog meer als een team moeten gaan voetballen om ook tegen dit soort tegenstanders punten te pakken. Hoe moeilijk dat soms ook is met de wisselende samenstelling van de selectie. Maar daar moeten we nog stappen in maken. Dat is ook een speerpunt voor de komende wedstrijden.”

Zaterdag speelt Jong Almere City in eigen huis tegen ONS Sneek. ,,Die club heeft drie punten meer. Dus voor ons is het een heel belangrijk duel om aansluiting te houden bij de middenmoot van de Derde Divisie”, besluit Koster.

Opstelling Jong Almere City FC: Pistoor, Lanser, Noordhoff, Metalsi (74. Camps), Boer, Davids, Vet, Ter Borgh (58. Ibrahim), Van Haren, Mapinga (58. Bal), Van der Water.

Foto: Archieffoto Ron Baltus, www.sportshots.pro

10 oktober 2016