Van der Water kroont zich bij rentree tot matchwinnaar

Jong Almere City FC heeft zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis was de ploeg van trainer René Koster met 2-1 te sterk voor DVS’33 Ermelo. Silvester van der Water bekroonde zijn rentree met het winnende doelpunt. Ook Javier Vet kwam een helft in actie.

,,Deze punten zijn heel belangrijk. Het is een beloning voor het harde werken”, reageert Koster. ,,Een gevoel van opluchting overheerst. De laatste weken voetbalden we steeds aardig, maar uiteindelijk stonden we telkens met lege handen. Dan is het ontzettend fijn om nu wel een resultaat neer te zetten.”

De Almeerders hadden het zaterdag in de beginfase erg lastig tegen DVS’33, maar kwamen toch op voorsprong. ,,Dit is de best voetballende ploeg waar we tot op heden tegen hebben gespeeld. We hadden moeite met de vele positiewisselingen in hun team en hadden eigenlijk geluk dat we niet tegen een tegengoal aanliepen. Tegelijkertijd lag er wel veel ruimte in de omschakeling”, aldus Koster.

Daar profiteerde City optimaal van. Nadat er al enkele kansen waren ontstaan uit een snelle tegenaanval, was het na 26 minuten raak. Dyllan Lanser trok de bal voor en via DVS’33-speler Basil Camara belandde deze in de goal. ,,Helaas werd het ook snel weer 1-1. Dat was een kleine domper, maar gezien het spelbeeld was dat wel terecht”, geeft Koster eerlijk toe.

,,In de rust hadden we even tijd om de organisatie te herstellen. We hebben het vooral verdedigend wat anders neergezet, om minder in de problemen te komen. Dat hebben die jongens uitstekend opgepakt.”

Vlak na rust sloeg City zelf toe. Jasper Waalkens zocht op fraaie wijze de opening bij Silvester van der Water. De aanvaller, die hersteld is van de hersenschudding die hij twee weken geleden opliep, ging vervolgens een één-tweetje aan met Maarten Davids en rondde daarna doeltreffend af.

,,Na die 2-1 had DVS’33 veel meer moeite om er bij ons doorheen te voetballen en kregen we zelf een aantal goede kansen om het duel te beslissen. Dat lieten we na, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Maar uiteindelijk tellen de punten”, glimlacht Koster.

Komende zaterdag gaat zijn ploeg op bezoek bij IJsselmeervogels. ,,Een heel mooi affiche en een echte uitdaging”, besluit hij.

Opstelling Jong Almere City FC: Pistoor, Metalsi, Vet (46. Camps), Noordhoff, Lanser, Ter Borgh, Davids, Van Haaren (84. Boer), Van der Water, Bal, Ibrahim (46. Waalkens).

Foto: archieffoto Ron Baltus, www.sportshots.pro

3 oktober 2016