Koster geeft ploeg complimenten ondanks nederlaag

Trainer René Koster was zaterdagmiddag trots op het spel dat zijn ploeg op de mat had gelegd in en tegen Scheveningen, maar zag Jong Almere City desondanks met 3-1 onderuit gaan. ,,Wat ontbrak waren de goals. Maar ik wil mijn team complimenten geven voor de inzet en de strijdlust”, aldus de oefenmeester.

Op bezoek bij Scheveningen kregen de Almeerders al vroeg de eerste twee goals om de oren. ,,We begonnen slecht”, geeft Koster toe. ,,In no-time stond het 2-0. Voor het eerste doelpunt kun je alleen maar klappen, dat was een schitterende uithaal in de kruising. Maar de tweede tegengoal gaven we te makkelijk weg.”

Via Danny van Haaren bracht Jong Almere City wel de aansluitingstreffer op het scorebord. ,,Helaas kregen we uit een vrije trap vrij snel de 3-1 om de oren. Op bepaalde momenten waren we net niet scherp genoeg”, vervolgt Koster.

,,Daarna heb ik ons beste uur van het seizoen gezien. Het tempo lag bijzonder hoog, we speelden goed positiespel en creëerden veel kansen. Maar de bal wilde er niet in. Dan weer lag de keeper in de weg, dan weer ging hij net naast. Toch heb ik genoten van het spel. De jongens verdienen daar een compliment voor. Nu is het zaak om ook vaker het net te vinden.”

Foto: archieffoto Ron Baltus, www.sportshots.pro

26 september 2016

Deel dit artikel: