Jong Almere City pakt punt tegen Huizen, maar ziet Van der Water uitvallen

Jong Almere City FC heeft op bezoek bij sv Huizen met 1-1 gelijk gespeeld. De formatie van trainer René Koster had voldoende kansen op de zege, maar de bal wilde er niet in. Toch ging het daar na afloop nauwelijks over. Uitblinker Silvester van der Water moest het veld per ambulance verlaten.

De uitblinker aan Almeerse kant kwam drie minuten voor het eindsignaal met zijn hoofd hard in botsing met een tegenstander, waarna hij roerloos op de grond bleef liggen en twee minuten buiten bewustzijn was. In afwachting van de ambulance lag het duel ruim twintig minuten stil. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord.

Guido de Graaf zette Huizen zaterdag al na zes minuten op een 1-0 voorsprong, maar via Van der Water kwam City direct terug tot 1-1. Daarna kreeg Jong Almere City, dat vorige week met 8-1 won van VVOG, voldoende mogelijkheden om nog voor de rust afstand te nemen. Helaas bleek de tweede zege op rij bleek er voor de formatie van Koster niet in te zitten.

,,Silvester is inmiddels weer thuis en maakt het goed. Hij mocht gisterenavond al weg uit het ziekenhuis", vertelt Koster, die ook Adriaan Kruisheer vroegtijdig zag afhaken. ,,Hij kreeg een harde schop tegen zijn enkel. Eerst dachten we dat het gebroken was, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat zijn enkelbanden in elk geval zwaar verrekt zijn."

Daarna blikt de oefenmeester terug op de wedstrijd. ,,We begonnen te slap aan de wedstrijd. Daardoor keken we al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Na de gelijkmaker werden we beter en kregen we meerdere mogelijkheden", aldus Koster, de zijn ploeg tot driemaal toe de lat zag raken. ,,Dat was pech."

In het tweede bedrijf speelde Huizen wederom oppertunischtisch. De formatie van Koster had het daar lastig mee. ,,We hadden moeite met de lange ballen van achteruit van Huizen. Ook hadden we het fysiek lastig. Daar moeten we in elk geval nog stappen in maken."

Door de remise bezet Jong Almere City FC de zeventiende plaats in de Derde Divisie zaterdag.

Silvester van der Water, hier op archiefbeeld. Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

18 september 2016