Jong Almere City haalt uit tegen VVOG en boekt eerste overwinning in Derde Divisie: 8-1

De eerste drie punten voor Jong Almere City FC zijn binnen! De ploeg van trainer René Koster liet zaterdag geen spaan heel van VVOG. De gasten uit Harderwijk werden in Almere met 8-1 verslagen. ,,Deze zege is een beloning voor het harde trainen”, glunderde Koster na de eerste zege in de Derde Divisie zaterdag.

Jong Almere City FC kwam zaterdagmiddag in het Yanmar Stadion razendsnel op een ruime voorsprong. Binnen zeven minuten stond het 3-0. Achtereenvolgens Silvester van der Water, Jasper Waalkens en Emre Bal troffen doel. ,,Binnen zeven minuten was het duel beslist”, concludeerde Koster. ,,Vanaf het eerste fluitsignaal waren we beter en voetbalde mijn team met passie en plezier.”

Nog voor het eerste bedrijf om was, troffen Waalkens en Van der Water voor de tweede maal doel. Tussendoor tekende Adbel Metalsi voor de 0-5. ,,Het grote verschil in vergelijking met de vorige wedstrijden was dat het ons nu wel lukte om de kansen, die wij kregen in de openingsfase, te verzilveren”, vervolgde Koster, die Jeremy de Graaf de ruststand zag bepalen op 6-1. ,,Daarnaast dwongen wij VVOG tot het maken van fouten. We zetten vroeg druk en zaten er bovenop.”

In het tweede helft bepaalden Metalsi en Bal de eindstand op 8-1. VVOG, dat voor aanvang van deze speelronde vijf punten bijeensprokkelde, had wederom weinig te vertellen. ,,Ik heb enkele heerlijke aanvallen gezien, waaronder de 1-0. Van der Water trof toen doel uit een knappe voorzet”, aldus Koster. ,,Maar het belangrijkste is dat we echt als een team hebben gevoetbald en dat we onszelf hebben beloond voor het harde trainen.”

Na het laatste fluitsignaal waren de spelers van Jong Almere City uiteraard dik tevreden. ,,Ik proefde na afloop in de kleedkamer blijdschap en opluchting. Hopelijk kunnen we nu deze lijn doortrekken”, besloot Koster, die door de eerste competitiezege met zijn ploeg aansluiting heeft gevonden met de middenmoot in de Derde Divisie zaterdag.

Volgende week gaat Jong Almere FC op bezoek bij SV Huizen.

Archieffoto Jon Almere City FC. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

11 september 2016

Deel dit artikel: