Almere City O15 KAMPIOEN van de 1e Divisie

Op een zeer warme dag, en op de laatste speeldag van dit seizoen, was de opdracht voor Almere City O15 meer dan duidelijk. Er moest gewonnen worden om kampioen te kunnen worden van de 1e divisie. Maar aan tegenstander Zeeburgia, vierde op de ranglijst, werd al direct duidelijk gemaakt dat er voor hen vandaag niets te halen viel in het Yanmar stadion.

Binnen 10 minuten stonden de mannen van Ralf Kebsch en Kofi Mensah op een 2-0 voorsprong door een mooi ingeschoten vrije trap van Nouri en een flitsende aanval van rechts met een voorzet van Jeffry die door Djenairo werd ingegleden.

Het geloof bij tegenstander Zeeburgia O15 verdween compleet en het werd een overtuigende race naar het kampioenschap. Vlak voor rust werd het 3-0 door een doelpunt van Jeffry. De feestelijkheden konden in gang gezet gaan worden.

Na rust zorgde Almere City FC O15 nog voor drie doelpunten, gemaakt door Djenairo, Nouri en de na een lange blessure gelukkig weer fitte Daan. Almere City O15 won de kampioenswedstrijd met 6-0.

Doordat PEC Zwolle verloor, eindigde Almere City met drie punten voorsprong op FC Groningen en vier punten op PEC Zwolle op de eerste plaats van de 1e divisie en promoveert de ploeg door dit geweldige resultaat naar de Eredivisie. Dit team is de terechte kampioen met zeventien keer winst, drie keer een gelijkspel en slechts twee keer verlies (tegen FC Groningen).

Foto's: Redactie Almere City FC

28 mei 2017