O13 klopt Volendam met ruime cijfers

Voor het eerst dit seizoen mocht Almere City O13 een competitiewedstrijd in het Yanmar stadion spelen. En toeval of niet, er werd - ook voor het eerst - gewonnen. Volendam werd relatief eenvoudig met 4-1 verslagen.

Almere kent deze wedstrijd een droomstart. Al in de eerste minuut wordt Sefa de diepte in gestuurd en hij maakt het alleen voor de keeper rustig af: 1-0. Eigenlijk is Volendam daarna al niet meer echt in de wedstrijd gekomen. Almere is feller, staat beter en passt scherper. Volendam probeert van achteruit op te bouwen, maar is te slordig in de passing om Almere te verontrusten.

Ook lijkt de wil om te winnen bij Almere sterker aanwezig: bijna alle individuele duels worden door de ploeg in het blauw gewonnen. De 2-0 na 15 minuten is dan ook volledig verdiend: een voorzet in de zestien wordt door Volendam niet goed verwerkt en valt plots voor de voeten van Sefa. Hij twijfelt geen moment en schiet de bal hard en hoog binnen.

Vijf minuten later lijkt Sefa een hattrick te gaan maken, maar zijn verwoestende afstandsschot spat op de kruising uiteen. De eerste helft loopt al bijna op zijn einde als Volendam voor het eerst gevaarlijk wordt: na een snelle uitbraak kan een van de spelers in het oranje vrij uithalen van een meter of twaalf, maar Just weet de bal met een prachtige zweefduik uit het doel te ranselen. De ruststand is daarmee 2-0.

Na de rust zien de vijftig toeschouwers ongeveer hetzelfde spelbeeld: Volendam komt nauwelijks aan voetballen toe, deels door de druk van Almere, deels door eigen slordigheden. De wedstrijd speelt zich dan ook voornamelijk op hun helft af. Het derde doelpunt van City kan dan ook niet uitblijven: Sefa maakt een kopie van zijn tweede doelpunt en maakt de 3-0; zijn derde van de wedstrijd.

Het lijkt hiermee wel beslist, maar vier minuten laten komt Volendam uit het niets op 3-1 door een binnengekopte corner. De angst dat het alsnog mis gaat sluipt daardoor in de thuisploeg. Een aantal spelers gaat naar achter hangen, waardoor nu Volendam op de helft van Almere komt te voetballen. Maar daardoor ontstaat er ook ruimte voor de tegenaanval en zijn de beste kansen nog steeds voor City.

Zo lijkt Martin de bevrijdende 4-1 binnen te koppen uit een prachtige voorzet van Jalil, maar dit feestje gaat helaas niet door wegens buitenspel. In de laatste minuut van de blessuretijd krijgt Martin alsnog zijn doelpunt: uit een voorzet vanaf rechts van Sefa schiet hij de 4-1 in het dak van het doel. Afgetrapt wordt er niet meer; het is tijd om de eerste overwinning te vieren.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

2 november 2017