Seizoenstart met vele gezichten voor O13

In de openingswedstrijd van het seizoen, uit tegen FC Twente, liet Almere City O13 drie verschillende kanten van zichzelf zien.

City begon zeer sterk aan de wedstrijd, heerste in alle linies en kwam volledig terecht op een 0-1 voorsprong (prachtige kopbal van Martin uit een vrije trap van Revi). Maar toen de 0-2 niet viel en de 1-1 en 2-1 wel, kreeg Twente zelfvertrouwen en nam het de wedstrijd over. City vocht voor elke meter en hield daardoor de hoop op de gelijkmaker lang levend. Maar toen Twente uit een counter tien minuten voor tijd de 3-1 maakte was de wedstrijd beslist. Het geloof was weg bij Almere, net als de organisatie. Daardoor kon Twente in de laatste minuten nog vrij makkelijk uitlopen naar een geflatteerde 6-1 overwinning.

Een week later kwam Go Ahead Eagles op bezoek: een sterk team met een aantal grote en snelle aanvallers die het fysieke duel niet schuwen. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, zonder dat er grote kansen te noteren waren.

Het doelpunt van Go Ahead in de 12de minuut kwam dan ook uit de lucht vallen (letterlijk): een hoge bal werd door de verdediging van Almere weggekopt maar belandde voor de voeten van een aanvaller van de Eagles die beheerst de 0-1 binnen schiet. Deze achterstand was voor City het signaal om een stapje extra te zetten: ze namen de wedstrijd volledig over en de gasten uit Deventer kwamen er niet meer aan te pas. Dit leidde in de 20ste minuut tot de verdiende gelijkmaker: Sefa ging goed door op rechts en gaf laag voor op Martin, die de 1-1 eenvoudig kon binnentikken. Drie minuten later zette Shakir zo veel druk op een verdediger van de Eagles dat deze van schrik de bal in de voeten van Martin speelde. Hij nam dit cadeautje met beide handen aan en schoot de 2-1 in de rechterbovenhoek.

Na rust pakte Go Ahead weer het initiatief. Zij dwongen een aantal corners af, die allemaal even gevaarlijk waren. In de 40ste minuut werd een bal eerst nog door Tijn van de lijn gekopt maar als de bal daarna opnieuw voorkomt, is City kansloos: 2-2.

Zes minuten later is een aanvaller van Go Ahead de hele verdediging van City te snel af en zet zijn team voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Een minuut later vindt het belangrijkste moment in de wedstrijd plaats: Revi kopt een schot van Go Ahead van de doellijn (dus geen beslissende 2-4!). Shakir tikt de bal vervolgens in één keer door op Mateja, die op zijn beurt de bal met het hoofd verlengd naar de diepgaande Sefa. Hij houdt alleen voor de keeper het overzicht en stelt Martin in staat om de bal in het lege goal te tikken: goal nummer drie voor City én voor Martin.

Beide teams legden zich niet neer bij een gelijkspel en wilden meer. Het spel golfde op en neer en in de slotfase kreeg City nog twee grote kansen om de volle buit in Almere te houden, maar tweemaal stond de keeper van Go Ahead in de weg.

Het bleef dus bij 3-3. City kwam twee keer knap terug van een achterstand, maar liep toch ietwat teleurgesteld van het veld omdat er in de slotfase meer in had gezeten.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

9 oktober 2017