Pittig duel tegen FC Dordrecht eindigt in gelijkspel voor 014

Almere City 014- FC Dordrecht 014

De 014 is momenteel koploper in de competitie maar wordt op de hielen gezeten door Willem II en FC Dordrecht. De strijd met de mannen uit Dordrecht ging dan ook echt om de punten. Door blessures kon de 014 amper 11 man optrommelen en daarom werd de reservebank aangevuld met maar liefst 5 spelers uit de 013. Het eerste deel van de wedstrijd zat Dordrecht er bovenop. De Almeerders konden het niet goed belopen. Dordrecht was krachtiger, sneller en beter georganiseerd. In de tiende minuut al viel de 0-1. Het kwartier daarna was het behoorlijk overleven voor de 014. Door goed keeperswerk werd een grotere achterstand voorkomen.

Toen in de 26e minuut min of meer de 1-1 uit de lucht kwam vallen pakten de boys het voetballend beter aan en knokten de mannen zich terug in de wedstrijd. Het werd een pittig duel dat op en neer ging. Almere City gaf na rust veel meer druk naar voren maar bleef slordig verdedigen. In de 45e minuut viel de 2-1 maar dat feestje was van korte duur. Een minuut later kregen de mannen uit Dordrecht een penalty vanwege hands: 2-2. Nog geen tien minuten later maakten de gasten 2-3 en leek de strijd verloren voor 014. De goal werd uiteindelijk afgekeurd vanwege gevaarlijk inlopen op de keeper.

Veel blessurebehandelingen met aan beide kanten twee jongens die vroeg in de wedstrijd door ernstige blessures het veld al moesten verlaten zorgden voor zeven minuten spannende blessuretijd maar het bleef een gelijkspel. De 014 is de morele winnaar van vandaag maar ziet de riante voorsprong wel verder teruglopen.

Opstelling:
Kennis, Dean (didi) Stije (30 Younes), Sem, Achraf, Jens, Milan, Amine, Dave (Pieter 55') Geviljo, Chemaiyro

Wissels:
Pieter, Cheverio, Ghillian, Didi, Younes (allen 013)

Geblesseerd:
Jochem, Indy, Sincere, Thijs, Kyron

Wedstrijdverloop:

10' 0-1

26' 1-1 chemaiyro

45 2-1 Jens

46 2-2

Gele kaarten:
Sem

2 april 2017

Deel dit artikel: