Meijer schenkt Almere City oefenzege op FC Volendam

Een mooie avond voor Almere City FC in Volendam. De oefenwedstrijd tegen de plaatselijke FC, die onderdeel uitmaakte van hun Open Dag, werd vrijdag met 1-2 gewonnen. Beide Almeerse treffers kwamen op naam van Stijn Meijer, die liet zien een uitstekend neusje voor de goal te hebben.

In het Kras Stadion startte trainer Michele Santoni voor het eerst met de ploeg, die in grote lijnen straks zijn beoogde basisopstelling moet vormen. Tot de startende elf behoorde ook aanwinst Moustapha Seck. De verdediger die dit seizoen wordt gehuurd van AS Roma mocht plaatsnemen op de linksbackpositie en kon zich zodoende direct laten zien.

Almere City FC kwam aardig voor de dag en de intenties werden een stuk duidelijker zichtbaar dan in de voorgaande oefenpotjes. Het resulteerde na een kwartier in een 0-1 voorsprong door een knappe goal van Meijer. Uit een afgemeten voorzet van Loen kopte hij kundig raak.

Die stand wisten de Almeerders niet tot de rust te behouden, want in de slotseconde van de eerste helft kopte Anthony Berensteijn uit een vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen. In het tweede bedrijf – waarin veelvuldig werd gewisseld – besliste Meijer het duel alsnog in Almeers voordeel. De aanvaller promoveerde een voorzet van de ingevallen James Efmorfidus tot doelpunt. Daar bleef het bij in Volendam.

,,Winnen voelt natuurlijk altijd goed”, glimlachte trainer Santoni na het laatste fluitsignaal. ,,Ik heb goede en minder goede dingen gezien, maar daar is het ook de voorbereiding voor. We hebben nog tijd. De punten waar we specifiek op getraind hebben, pakten goed uit in de wedstrijd. Dat is fijn om te constateren. Aan de verbeterenpunten gaan we nu weer verder werken.”

De gretigheid en productiviteit van Meijer kon Santoni bekoren. ,,Na de eerste training zei ik al: die jongen heeft iets. Eigenlijk iets niet- Nederlands”, aldus Santoni. ,,Hij werkt hard, doet z’n best en scoort. Ik ben heel gelukkig met hem.”

Ook liet de oefenmeester nog even zijn licht schijnen over aanwinst Moustapha Seck. ,,Ik heb in mijn tijd bij Lazio Roma met Moustapha gewerkt. Hij wilde graag in een competitie spelen waarin zijn kwaliteiten meer opvallen en was enthousiast om deze kant op te komen. Hij hanteert een hoog baltempo en ik denk dat we veel van hem gaan genieten. Bovendien is Moustapha een jongen die heel gretig is. Hij zei nu al dat hij vindt dat hij nog veel beter kan.”

Aanstaande woensdag wacht de volgende oefenwedstrijd voor Almere City FC. Dan is Heracles Almelo in het Polman Stadion de tegenstander.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

20 juli 2018