Almere City FC beleeft uiterst pijnlijke avond tegen Fortuna

Goede vrijdag is voor Almere City FC uitgelopen op een dramatische vrijdag. De Almeerders ontvingen in eigen huis het hooggeplaatste Fortuna Sittard, dat nog volop meestrijd om het kampioenschap in de Jupiler League. Een pittige klus voor de ploeg van trainer Jack de Gier, maar dat er na negentig minuten een 1-4 eindstand op het scorebord stond kwam hard aan bij iedereen die onze club een warm hart toedraagt.

De toeschouwers in het Yanmar Stadion zaten vrijdagavond amper op hun plaats of het stond al 0-2. Tot tweemaal toe werd de verdediging van City relatief simpel uitgespeeld en Andre Vidigal prikte raak. Daarmee kende de ploeg van trainer Jack de Gier de slechtst denkbare start. Precies wat het team niet kon gebruiken.

Na 26 minuten werd de schade nog groter. Calvin Mac-Intosch beging een overtreding op Lars Hutten, waarna arbiter Van de Kerkhof naar de stip wees. Vidigal nam plaats achter de bal en completeerde vanaf elf meter zijn hattrick. De doelpuntenmaker van de Limburgers moest luttele minuten later met een op het oog pittige blessure het veld verlaten.

Daarmee stokte de doelpuntenproductie van de gasten niet. Na 35 minuten verspeelde Kees van Buuren veel te simpel de bal en uit de daaropvolgende voorzet kon Finn Stokkers de 0-4 binnen tikken.

Mac-Intosch redde net na rust de spreekwoordelijke eer door uit een hoekschop de 1-4 te scoren, maar daar was ook alles mee gezegd. City had weliswaar iets meer balbezit in de tweede helft en creëerde nog enkele kleine kansen, maar dat kwam ook doordat Fortuna wat gas terug nam.

De ploeg van De Gier heeft slechts twee dagen om deze harde tik te verwerken, want maandagmiddag (tweede paasdag) staat de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk alweer op de rol.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

30 maart 2018