Sterk Almere City besluit voorbereiding met klinkende zege op GAE

Almere City FC heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen sterk afgesloten. In een besloten oefenwedstrijd werd Eredivisiedegradant Go Ahead Eagles met duidelijke cijfers verslagen: 5-1. ,,We hebben een goede wedstrijd neergezet. Richting de competitie moet je ook het ‘gevoel van winnen’ weer beleven en dat is prima gelukt”, aldus trainer Jack de Gier.

De Almeerders legden in Zeist een prima wedstijd op de mat, waarin zij zich bovendien bijzonder effectief toonden. Al na 12 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Nadat Sven Braken op de doelman van Go Ahead was gestuit, werkte Jerge Hoefdraad de rebound wel binnen.

Na een half uur kwam de ploeg uit Deventer langszij door een benutte strafschop van Leon de Kogel. Die kreeg Go Ahead omdat Damon Mirani een te stevige tackle inzette. Daar leek een buitenspelsituatie aan vooraf te gaan, maar de dienstdoende arbiter wuifde de bezwaren weg.

Voetballend stelde Almere City echter snel orde op zaken. Uit een voorzet van Achille Vaarnold maakte Braken een echte spitsengoal door de bal knap in het doel te verlengen en enkele minuten later was ook Javier Vet (met een stiftballetje) trefzeker. Daardoor stond het bij rust al 3-1.

Na de theepauze bleef Almere City gretig de aanval zoeken en dat werd beloond met nog twee goals. Nadat Hoefdraad opnieuw doel had getroffen was ook Leeroy Owusu trefzeker. De rechtsback vormde het eindpunt van een razendsnelle aanval (met onder meer een prachtige pass van Charlie Telfer).

De Gier was uiteraard tevreden na afloop van de klinkende zege. ,,De uitslag verrast me wel, maar we speelden wel vol voor de winst en dat is gelukt. Daarnaast is het belangrijk om spelers in de gewenste speelwijze te krijgen en ook dat is gebeurd.”

De oefenmeester prijst de teamgeest. ,,Je zag vandaag wederom dat die jongens echt een team vormen. We zijn deze week op trainingskamp geweest en als je dan ziet hoe iedereen met elkaar omgaat… Het scheelt natuurlijk dat veel jongens zijn gebleven, maar ook de nieuwe aanwinsten passen daar prima in. In dat opzicht zijn we verder dan vorig jaar rond deze tijd.”

Voor Almere City FC start het seizoen volgende week in Nijmegen met een uitwedstrijd bij NEC. Kaarten voor het duel tegen de Eredivisiedegradant zijn online verkrijgbaar via www.almerecity.nl/tickets.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

11 augustus 2017