Aanwinst Telfer trefzeker bij officieus debuut

Charlie Telfer heeft zijn officieuze debuut bij Almere City FC bekroond met een doelpunt. De 22-jarige middenvelder kwam in het gewonnen oefenduel met Jong FC Utrecht een kwartier voor tijd binnen de lijnen en was binnen tien minuten trefzeker. Daarmee bepaalde hij de eindstand op sportcomplex Zoudenbalch op 1-3.

Toch verliep de eerste helft allerminst soepel voor de Almeerders. De equipe van trainer Jack de Gier had moeite om kansen te creëren en de thuisploeg kwam er soms gevaarlijk uit. Na 17 minuten resulteerde dat in de openingstreffer. Arsenio Valpoort maakte hands binnen zijn eigen zestienmetergebied, waarna Nick Venema vanaf elf meter raak schoot.

Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kreeg City meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde wel direct in twee treffers. Uit een hoekschop van Jeffrey Rijsdijk kopte Javier Vet de 1-1 binnen, waarna Achille Vaarnold vlak voor rust met een subtiel lobje de 1-2 op het scorebord bracht.

In het tweede bedrijf kwam City beter voor de dag. De ploeg kwam niet meer in de problemen en liet zelf beter voetbal zien. Na 73 minuten mocht aanwinst Telfer zijn opwachting maken. De Schotse middenvelder liet gelijk zijn voeten spreken en bracht na een fraaie aanval de 1-3 op het scorebord. Daar bleef het bij in Utrecht.

Voor Almere City FC start de competitie vrijdag 18 augustus met een uitwedstrijd bij Eredivisiedegradant NEC. Tickets voor dat duel zijn verkrijgbaar via www.almerecity.nl/tickets.

Opstelling Almere City FC: Kramer, Owusu, Mirani, Mac-Intosch, Salasiwa, Rijsdijk (80. Hammouti), Overtoom, Vet (73. Telfer), Valpoort (46. Hoefdraad), Braken, Vaarnold (80. Tadmine). 

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

8 augustus 2017

Deel dit artikel: