Almere City nog te vrijgevig tegen NAC: 3-1

Hij had er negentig minuten voor nodig, maar in de extra tijd van het oefenduel met NAC Breda (3-1 nederlaag) zorgde Sven Braken zaterdag voor het hoogtepunt van de middag. Met een prachtige omhaal bracht hij zijn ploeg op de valreep nog op het scorebord. Een goal van grote schoonheid, die ook op applaus kon rekenen van de aanwezige toeschouwers uit Breda.

Jack de Gier gaf na afloop aan blij te zijn met de treffer van zijn spits. ,,Want het vormt de beloning voor het harde werken van Sven en het team”, zei de trainer, die zijn ploeg vooral in de eerste helft prima zag spelen. Almere City kwam nauwelijks in de problemen en was zelf tweemaal dichtbij een treffer. Eerst was doelman Noppert net op tijd bij de bal om een treffer van Soufyan Ahannach te voorkomen en enkele minuten laten schoot Braken na een diepe pass van Tom Overtoom snoeihard op de buitenkant van de paal.

Aan de andere kant was het echter raak. Na een slordigheidje in de defensie belandde de bal bij de vrijstaande Ambrose, die de 1-0 binnen schoot. Daar was City te vrijgevig. De eerste echte kans voor de thuisploeg was zodoende meteen raak. ,,Dat zijn punten waar we scherper op moeten zijn. We gaven weinig weg, maar door een tekorte inspeelbal valt toch de tegengoal. We hebben nog twee weken om aan dit soort zaken te werken", aldus De Gier. 

Gedurende de tweede helft werden nog wat wissels doorgevoerd en slaagde City er niet meer in om echt gevaarlijk te worden. NAC lukte dat wel en via twee goals van Rai Vloet liepen de Brabanders uit naar een 3-0 voorsprong.

De overwinning van de Eredivisionist was terecht, maar de wonderschone treffer van Braken gaf de eindstand een beter aanzien. En dat was ook wel verdiend, kijkend naar het eerste uur waarin City degelijk en solide voetbalde.

Dinsdag wacht de volgende oefenwedstrijd voor de ploeg van trainer De Gier. Op sportcomplex Zoudenbalch is FC Utrecht om 15.00 uur de tegenstander. Voor City draait het de komende twee weken om verder bouwen aan het elftal, finetunen en automatismen erin slijpen. Op 18 augustus wacht immers de eerste competitiewedstrijd. In Nijmegen, tegen NEC.

Opstelling Almere City FC: Kramer; Owusu, Mac-Intosch, Mirani (72. Hammouti), Blackson (72. A. Ahannach); Rijsdijk (46. Vet), Overtoom, Salasiwa; Valpoort (46. Vaarnold), Braken, S. Ahannach (81. Tadmine).

Foto's: Lenno van Dekken

5 augustus 2017

Deel dit artikel: