Almere City FC nipt onderuit tegen De Graafschap

Almere City FC heeft de oefenwedstrijd tegen De Graafschap nipt verloren. In het door bos omgeven Epe waren de Superboeren met 2-1 te sterk. Het duel had een bijzonder tintje, omdat bij de tegenstander uit Doetinchem liefst zes spelers op het veld verschenen met een verleden bij Almere City FC.

Zo nam Agil Etemadi plaats onder de lat, stonden de broers Sven en Lars Nieuwpoort naast elkaar in de defensie, mocht Fabian Serrarens zich in aanvallend opzicht laten zien en kwamen Tim Receveur en Sjoerd Ars als invallers binnen de lijnen. Maar sentiment is uiteraard bijzaak. Uiteindelijk draaide het om de wedstrijd zelf.

Daarin nam De Graafschap al snel de leiding. Uit een steekpass van Serrarens zorgde Anthony van den Hurk al na vier minuten voor de 1-0. Een kleine twintig minuten later zorgde Serrarens zelf met een schot voor de 2-0. Tussendoor leek Almere City via Sven Braken op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van de spits werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust slaagde de equipe van trainer Jack de Gier er wel in om iets terug te doen. Een schot van Leeroy Owusu werd nog gekeerd door Etemadi, maar uit de rebound kon Arsenio Valpoort de 2-1 binnen tikken.

In de tweede helft gebeurde er minder voor beide doelen, maar waren de Almeerders wel tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Een hard schot van Overtoom werd door Etemadi met een uiterste krachtsinspanning uit zijn doel gewerkt en even later ging de bal er via Damon Mirani (van de lijn gehaald) en Silvester van der Water (paal) ook niet in.

Daardoor zou er geen verandering meer komen in de score. De volgende oefenwedstrijd van Almere City FC staat gepland op zaterdag 5 augustus. Dan is NAC Breda de tegenstander.

Opstelling Almere City FC: Pistoor, Owusu (46. Van Buuren), Mirani, Mac-Intosch (76. Hammouti), Tamata (46. Blackson), Overtoom (81. A. Ahannach), Quekel (76. Tadmine), Salasiwa (61. Vet), Valpoort (76. Vaarnold), Braken (46. Rijsdijk), S. Ahannach (76. Van der Water).

Fotobijschrift: Voormalig Almere City FC-keeper Agil Etamadi werkt weg namens De Graafschap. (Foto: Lenno van Dekken)

25 juli 2017

Deel dit artikel: