Almere City FC tankt vertrouwen tijdens oefenduel met Granada

Almere City FC heeft vertrouwen getankt tijdens het oefenduel met het Spaanse Granada. De formatie trainer Jack de Gier moest tegen de Spaanse club in de slotminuten een tegentreffer incasseren, maar stapte met opgeheven hoofd van het veld (3-3). Daarmee kwam er donderdagavond omstreeks half tien een waardig einde aan de jaarlijkse Open Dag.  

Ruben Sanchez opende donderdagavond namens de club – die vorig seizoen degradeerde uit de hoogste klasse van Spanje – de score, maar na 21 minuten trok Sven Braken de stand weer gelijk. De spits van City schoot kruislings binnen. Een minuut later was het de buurt aan Soufyan Ahannach, die voor de 2-1 zorgde.

Lang konden de Almeerders, die in de eerste helft meer dan aardig combineerden en werden gecoacht door een drietal fans, niet genieten van de voorsprong. Binnen drie minuten nam Adrian Ramos de 2-2 voor zijn rekening. Achille Vaarnolt zorgde op aangeven van Ahannach voor de 3-2 ruststand.

In het tweede bedrijf, waarin beide ploegen veelvuldig wisselden, werd er vervolgens nog één keer gescoord. Vijf minuten voor tijd bepaalde German Sanchuez de eindstand op 3-3.

Volgende week dinsdag oefent Almere City FC in Epe tegen De Graafschap. Morgen een sfeerverslag en reacties op onze site!

Soufyan Ahannach in actie tijdens het duel met Granada. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

20 juli 2017

Deel dit artikel: