Almere City FC is Cambuur de baas: 2-3

In een regenachtig Leeuwarden heeft Almere City FC ook de derde oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op ’t Kalverdijkje werd SC Cambuur met 2-3 verslagen. De Almeerse goals kwamen op naam van proefspeler Erik Quekel, Khalid Tadmine en Nicky van Hilten.

Net als in de voorgaande twee oefenduels gebruikte hoofdtrainer Jack de Gier 22 spelers in Friesland. ,,Tijdens deze eerste wedstrijden is het belangrijk om zoveel mogelijk jongens aan het werk te zien en iedereen voor 45 minuten te belasten”, liet de coach weten.

In het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, maar echte kansen bleven aan beide kanten achterwege. Tot de 26ste minuut, toen proefspeler Charlie Telfer op doorzettingsvermogen aan de bal bleef, kundig zijn man passeerde en een afgemeten voorzet afleverde op Quekel. De spits kopte raak: 0-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft leek City de zege uit handen te geven, toen Cambuur binnen twee minuten (66 en 68) de score omdraaide door goals van Robertha en Van den Beemt. In de slotfase zorgden Tadmine en Van Hilten er echter voor dat ook deze derde oefenpot met een goed resultaat werd afgesloten.

,,Het voornaamste is dat we als ploeg stappen blijven maken, dat iedereen steeds fitter wordt en we straks klaar zijn voor de competitie. Maar het is natuurlijk altijd lekker om te winnen, zeker tegen je oude club”, besloot De Gier met een glimlach.

Voor Almere City TV kijkt aanwinst Delvechio Blackson terug op zijn eerste twee weken bij City en de oefenwedstrijd tegen zijn oude club Cambuur.

Almere City FC eerste helft: Kramer, Van Buuren, Mirani, Mac-Intosch, Owusu, Vet, Overtoom, Telfer, Mac-Donald, Quekel, Valpoort.

Almere City FC tweede helft: Pistoor, Kruisheer, Van Hilten, Hammouti, Blackson, Krant, Rijsdijk, Balker, Van der Water, Tadmine, Vaarnold.

Foto's: Ron Baltus, www.sportshots.pro

15 juli 2017