Almere City FC rekent in tweede oefenduel van voorbereiding af met OFC

Almere City FC heeft ook het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen gewonnen. De formatie van trainer Jack de Gier zegevierde op bezoek bij Derde Divisionist OFC met 1-4.

In Oostzaan liet De Gier 22 spelers spelen. Het elftal dat in het eerste bedrijf in actie kwam incasseerde geen tegendoelpunt, maar kwam tegelijkertijd ook niet tot scoren. Pas na rust namen de Almeerders afstand van de topamateurploeg, die wordt getraind door oud-prof Yuri Rose.

In de 54e minuut opende Achille Vaarnold de score, maar binnen een mum van tijd stond het weer gelijk. Hassan Aanzi tekende binnen drie minuten voor de 1-1. Het deerde de formatie van De Gier echter niet, want daarna pakten de Flevolanders via een wonderschone knal van Faris Hammouti - ,,Hij deed een beetje denken aan de legendarische goal van Marco van Basten tijdens het EK’88", glimlachte De Gier – weer snel de leiding.

Het slotakkoord was dinsdagavond voor Khalid Tadmine. De spits nam de 1-3 en 1-4 voor zijn rekening. Komende vrijdag treft Almere City voor het eerst een profploeg. De Flevolanders spelen dan tegen Cambuur.

Opstellingen Almere City FC:

Eerste helft:

Grim, Van Buuren, Mac-Intosch, Vet, Blackson, Rijsdijk, Salasiwa, Telfer, Mac-Donald, Braken, Van der Water.

Tweede helft:

Kramer, Owusu, Hammouti, Mirani, Van Hilten, A. Ahannach, Overtoom, S. Ahannach, Valpoort, Tadmine, Vaarnold.

Foto: Faris Hammouti wordt gefeliciteerd na zijn wonderschone goal; Ron Baltus; www.sportshots.pro

11 juli 2017

Deel dit artikel: