Almere City FC strandt in eerste ronde play-offs

Almere City FC is uitgeschakeld in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Jack de Gier maakte op een regenachtige vrijdagavond een druilerige indruk. De Almeerders maakten in het eigen Yanmar Stadion geen moment kans op de zege. Na de nederlaag in Helmond Sport (4-2) eindigde het duel in Almere in 0-2.

In de 41ste minuut zette Thomassen de Brabanders op een 0-1 voorsprong. Twee minuten later tekende Ten Den met het hoofd voor de 0-2 eindstand. Kees van Buuren en Sherjill Mac-Donald maakten dat al niet meer mee. Van Buuren viel al na acht minuten uit met een blessure, terwijl ook spits Mac-Donald na een half uur gedwongen het strijdtoneel moest verlaten.

Direct na rust keerde het geloof bij Almere City FC nog even terug toen Sven Braken na lange tijd zijn rentree maakte, maar hoewel hij hard werkte kon hij het verschil niet maken. Helmond Sport kwam na de 0-2 voorsprong bij rust geen moment meer in problemen. Slechts een enkele keer moest doelman Van Gassel gestrekt naar de hoek.

Daardoor eindigde het meest succesvolle seizoen, waarin de Almeerders als achtste eindigden in de reguliere competitie, in mineur.

Sven Braken worstelt zich langs zijn tegenstander, maar scoort niet. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

13 mei 2017

Deel dit artikel: