Almere City FC geeft voorsprong uit handen tegen De Graafschap: 1-2

Het is Almere City FC niet gelukt om in eigen huis te winnen van De Graafschap. De gasten uit Gelderland kwamen na een ongelukkige actie van doelman Chiel Kramer terug tot 1-1 en wonnen dankzij een goal van Anthony van den Hurk uiteindelijk nog met 1-2. Desondanks zijn de Almeerders nagenoeg zeker van deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Debutant Faris Hammouti stichtte vrijdagavond namens City het eerste gevaar. De huurling van Feyenoord kopte hard in de handen van De Graafschap-doelman Filip Bednarek. Daarna werd onder meer Bryan Smeets gevaarlijk, maar het lukte hem niet om Kramer te verschalken.

Tien minuten voor rust deed hij dat op schitterende wijze met een schot in de kruising wel, maar een treffer leverde dat niet op. De nummer 9 van De Superboeren, die voorafgaand aan het duel nog stiekem hoopten op het winnen van de laatste periode bij een misstap van Cambuur, stond buitenspel. Daarna was het de beurt aan Yener Arica, maar op aangeven van Soufyan Ahannach schoot hij op de lat.

Twintig minuten na de theepauze was het alsnog raak, en hoe! City-verdediger Kees van Buuren lobde de bal op schitterende wijze achter de doelman. Het leek de opmaat naar een schitterend slot van de avond.

Alleen Chiel Kramer verslikte zich net als vorige week bij RKC Waalwijk (1-1) in een actie met de bal aan de voet, waarna invaller Daryl van Mieghem kon profiteren. Daarmee was de gifbeker voor de formatie van trainer Jack de Gier nog niet leeg, want in de toegevoegde speeltijd zorgde Van den Hurk voor de 1-2 en hield daarmee de droom van De Graafschap om deel te nemen aan de nacompetitie levend.

Ahannach had die droom overigens al aan diggelen kunnen schieten, want zo’n twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot hij op aangeven van Jeffrey Rijsdijk in het zijnet.

Ondanks de nederlaag staat Almere City nog altijd zevende, heeft het zes punten meer dan nummer tien FC Eindhoven en een beter doelsaldo (+10 om -4). Maar om de eerste ronde over te mogen slaan, is het zaak om bij de eerste zeven te eindigen.

Volgende spelen de Almeerders in de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Helmond Sport. Om vervolgens de reguliere competitie af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen NAC.

Kees van Buuren tekent op schitterende wijze voor de 1-0. Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

21 april 2017