Ahannach en Kramer gidsen Almere City FC naar zeventiende zege van seizoen

Aan de hand van een sterk keepende Chiel Kramer en een trefzekere Soufyan Ahannach (twee goals) heeft Almere City FC Jong FC Utrecht met 2-1 verslagen. Door de zeventiende winstpartij van het seizoen blijft de formatie van Jack de Gier volop in de race voor de play-offsplaatsen.

Chiel Kramer was de eerste aan Almeerse kant, die zich vrijdagavond liet zien. De doelman van Almere City bracht na 22 minuten redding op een bekeken schot van Dani van der Moot. Uit de daarop volgende corner werd er maar net naast gekopt.

Kort na die tweetal mogelijkheden dook Rick ten Voorde gevaarlijk op voor de goal van Jong FC Utrecht. De aanvaller werkte een voorzet van Soufyan Ahannach net naast de verkeerde kant van de paal. Het waren speldenprikken na een moeizaam eerste kwartier, waarin er geen echte hoogtepunten vielen te noteren.

Op slag van rust kreeg Yener Arica nog de handen op elkaar nadat hij door de lucht Ahannach aanspeelde, maar in het zestienmetergebied van de gasten kopte hij naast. De behendige Ahannach haalde in het tweede bedrijf alsnog zijn gram door na 55 minuten een voorzet in het dak van het doel te rossen. Daarmee bracht hij de 1-0 op scorebord.

Het lukte de Almeerders echter niet om die voorsprong lang vast te houden. Na een prima poging van Ahannach (over) trok Rick Mulder de stand gelijk. Hij schoot een vrije trap achter de uitstekend keepende Kramer: 1-1.

Het was niemand minder dan Ahannach, die sportieve wraak nam voor de 1-1. En dat exact op dezelfde manier. De 21-jarige speler krulde voor de zoveelste keer dit seizoen een vrije trap binnen. Met een bekeken schot in de korte hoek liet hij Utrecht-doelman Joost Meendering voor de tweede keer kansloos: 2-1.

Vrijwel direct na de nieuwe voorsprong raakte Arica de paal. Daardoor mocht de staartploeg uit Utrecht tot op het laatste moment blijven hopen op een punt. Het was echter aan Kramer te danken dat de Almeerders met een overwinning het weekend in gaan: 2-1.

Door de overwinning stijgt de equipe van De Gier naar de zevende plek op de ranglijst. Daarnaast doet de formatie van De Gier nog volop mee in de strijd om de vierde periode. De achterstand op de koploper van die periode (Cambuur) is slechts twee punten.

Komende maandag, op Tweede Paasdag, reizen de Almeerders af naar Waalwijk voor het duel met RKC.

Foto: Ron Baltus; www.sportshots.pro

14 april 2017

Deel dit artikel: