Achilles'29 houdt Almere City FC in bedwang: 3-3

Zichtbaar teleurgesteld stapten de spelers van Almere City FC vrijdagavond van het veld op sportpark De Heikant. Het 3-3 gelijkspel tegen Achilles’29, waarmee het puntenrecord van vorig seizoen werd verbroken, voelde als een nederlaag. ,,Dit is wel een domper”, aldus trainer Jack de Gier.

De oefenmeester constateerde na het laatste fluitsignaal dat de schade in de strijd om de vierde periode beperkt was gebleven, maar baalde desondanks dat de drie punten niet mee gingen naar Almere. ,,We hebben immers van elkaar geëist dat we dit soort wedstrijden moeten winnen. Gezien de andere uitslagen hadden we vandaag een slag kunnen slaan. Dat is helaas niet gelukt”, aldus De Gier, wiens ploeg een plaatsje zakte en nu achtste staat op de ranglijst.

In Groesbreek bracht Soufyan Ahannach de Almeerders na 38 minuten op voorsprong. Hij krulde de bal uit een vrije trap in het doel. Die stand stond bij rust echter niet meer op het scorebord, want vier minuten na de openingsgoal sloeg de thuisploeg toe. Uit een ingooi belandde de bal voor de voeten van Kursad Sürmeli, die de gelijkmaker binnen schoot. ,,Dat mag gewoon niet gebeuren”, constateerde De Gier.

Snel na de hervatting was het opnieuw Ahannach die City op het juiste spoor zette. Met een fraaie volley bracht hij zijn ploeg op 1-2, maar die voorsprong hield opnieuw geen stand. Hekkensluiter Achilles’29, dat vecht tegen degradatie, stroopte de mouwen nog eens op in de jacht op kostbare punten. Dat resulteerde in doelpunten van Emir Smajic en Jop van Steen.

In de hectische slotfase kon Calvin Mac-Intosch op het randje van buitenspel nog wel de 3-3 binnen werken, maar de volle buit zat er niet meer in. Al kreeg City in de laatste seconden nog een grote mogelijkheid. Uit een scrimage ging de bal echter naast.

,,We kregen de goals te simpel tegen”, wist ook Damon Mirani. ,,Achilles won wat duels op strijdlust en maakte het ons moeilijk. Maar ik blijf erbij: van de nummer laatst moet je gewoon winnen. Punt.”

Komende week is Almere City FC vrij vanwege de interlandbreak. ,,We gaan echter gewoon trainen en toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Telstar op 31 maart. Dan moeten we de draad weer oppakken”, besloot De Gier.

Foto: Pro Shots, Remko Kool

17 maart 2017