Almere City FC verslaat Jong PSV voor vierde maal op rij

Dankzij een rake kopbal van Calvin Mac-Intosch heeft Almere City FC een knappe overwinning geboekt op Jong PSV. De nummer drie van de ranglijst werd in Eindhoven met 0-1 verslagen. ,,Dit is een belangrijke zege met het oog op de periode en de ranglijst”, aldus trainer Jack de Gier.

Voor Almere City FC was het al de vierde overwinning op rij op Jong PSV. De Eindhovenaren werden vorig jaar tweemaal verslagen en eerder dit seizoen werd het in Almere ook 1-0. ,,Het lijkt er inderdaad op dat die ploeg ons wel ligt”, lacht De Gier, die zag dat er op de Herdgang bijzonder weinig gevaar voor beide doelen werd gesticht.

,,Het was een wedstrijd met weinig kansen aan beide kanten, dus dan weet je dat één doelpunt voldoende zou kunnen zijn voor de overwinning. Die goal moesten we dus koesteren om de punten binnen te halen.”

Almere City FC kreeg na 57 minuten eigenlijk pas de eerste grote kans om de score te openen. Calvin Mac-Intosch stoomde op, passeerde twee tegenstanders en nam het doel van de thuisploeg onder vuur. Keeper Koopmans wist zijn inzet echter te keren en de rebound van Soufyan Ahannach werd geblokt.

Tien minuten later was het alsnog raak. Een hoekschop van Gaston Salasiwa werd door Mac-Intosch goed ingekopt en ging via de handen van de keeper de goal in. Zodoende scoorde de verdediger, die vorige week tegen MVV ook al trefzeker was, zijn tweede doelpunt in Almeerse dienst. ,,Voetballend was het vandaag niet goed, maar we hebben wel strijd geleverd”, zei de matchwinner na afloop.

Na de Almeerse treffer probeerde PSV er een slotoffensief uit te persen, drong het nadrukkelijk aan, maar hield City stand. Een bijzonder prettige constatering, nadat tegen FC Oss (3-3) en MVV (2-2) een voorsprong nog uit handen werd gegeven.

,,Ik wil niet zozeer zeggen dat ik opgelucht ben, want zo kijk ik er niet naar. Maar dit is wel een hele fijne overwinning”, aldus De Gier. ,,We zijn de vierde periode gestart met twee lastige uitwedstrijden tegen MVV en Jong PSV. Als je daar dan vier punten aan overhoudt is dat prima. Deze lijn moeten we nu doortrekken naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van aanstaande maandag.”

Foto: Pro Shots, Thomas Bakker

10 maart 2017

Deel dit artikel: