Almere City FC ziet MVV in slotminuten langszij komen: 2-2

Met een kopbal via de binnenkant van de paal leek Calvin Mac-Intosch vrijdagavond uit te groeien tot man van de wedstrijd, maar vlak voor het eindsignaal bepaalde MVV-speler Joeri Schoijen de eindstand op 2-2. Daarmee voorkwam hij dat een strijdend City, dat in de slotminuten eigenlijk een penalty had moeten krijgen nadat Jeffrey Rijsdijk werd gehaakt, een zege boekte tegen de nummer vijf van de Jupiler League.

Een fout van Kees van Buuren zorgde er bijna voor dat een gehavend Almere City FC al na drie minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek, maar met een goede redding hield Chiel Kramer zijn doel schoon.

De Almeerse doelman had vrijwel direct daarna opnieuw een uitstekend antwoord op een Maastrichtse poging. Met een knappe reflex hield hij een schot van Joeri Schroijen uit de goal. De formatie van trainer Jack de Gier kwam er in het eerste bedrijf niet echt aan te pas.

De nummer vijf van de ranglijst dicteerde het spel en de verdediging van de Maastrichtenaren werd nauwelijks op de proef gesteld. Dat kwam mede door de afwezigheid van de geblesseerden Sherjill Mac-Donald, Arsenio Valpoort, Yener Arica en de al langer uitgeschakelde Sven Braken, die jaren in de Geusselt voetbalde.

Toch kregen de Almeerders nog voor de theepauze een aardige mogelijkheid, maar gelegenheidspits Jeffrey Rijsdijk kon niet profiteren na een te korte terugspeelbal van een MVV’er.

De grootste mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor Thomas Verheydt, maar tot opluchting van het meegereisde publiek uit Flevoland kopte hij rakelings voorlangs.

Al snel na de hervatting mochten de Almeerse fans vrijwel uit het niets juichen. De net ingevallen Silvester van der Water stuurde Rick ten Voorde diep met een splijtende pass en de aanvaller schoot onberispelijk de 0-1 binnen.

Helaas hield die voorsprong geen stand. Een kwartier voor tijd kopte invaller Emrullah Guvenc uit een vrije trap hard de 1-1 binnen.

Het was vervolgens Calvin Mac-Intosch, die ondanks enkele hachelijke momenten voor de goal van Kramer, leek uit te groeien tot man van de wedstrijd nadat raak kopte uit een goede aanval, maar Schroijen bepaalde in de slotminuten anders: 2-2. Ondanks de tweede remise op een rij staat de formatie van De Gier met 44 punten op de zevende plaats.

Calvin Mac-Intosh loopt met een vervelend gevoel het veld af na de late gelijkmaker van MVV. Foto: ProShots

3 maart 2017

Deel dit artikel: