Carnaval in Almere: City wint bij Den Bosch!

Hoewel het carnaval in Brabant volgende week pas echt losbreekt, had FC Den Bosch de thuiswedstrijd tegen Almere City FC aangegrepen om in het stadion alvast een feestje te vieren. Een carnavalsband op het plein en een volkszanger op het veld ten spijt, het echte feest brak 90 minuten later los aan Almeerse zijde. De ploeg van trainer Jack de Gier zegevierde in stadion De Vliert namelijk met 1-3 en is opgerukt naar de zesde plaats op de ranglijst.

Almere City FC kende in Den Bosch een ijzersterke openingsfase, met vlot combinatiespel. De thuisploeg kwam er totaal niet aan te pas en na 19 minuten was het raak. Een vlammend afstandschot van Tom Overtoom sloeg als een granaat binnen achter de kansloze doelman Heemskerk.

Hoewel de Almeerders het initiatief daarna iets meer uit handen gaven kwamen zij eigenlijk zelden in de problemen. Slechts eenmaal schrokken de 63 meegereisde fans toen de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker was, maar zij konden opgelucht ademhalen aangezien de bal net naast het doel verdween. Daar stond tegenover dat City via Lars Nieuwpoort en Soufyan Ahannach (één op één met de keeper) nog dicht bij een tweede treffer was.

Na rust zou dat belangrijke tweede doelpunt er alsnog komen. Uit een moeilijke hoek schoot de sterk spelende Rick ten Voorde raak. Toen Ahannach, op aangeven van Ten Voorde, een kwartier voor tijd ook treffer nummer drie op het scorebord bracht was het duel gespeeld. Vossebelt deed nog wel iets terug namens Den Bosch, maar in de problemen zou Almere City niet meer komen.

Door de tweede zege op rij is de equipe van trainer Jack de Gier opgerukt naar de zesde plaats op de ranglijst. Volgende week vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Dan verdedigt City die zesde plaats en lonkt bij een overwinning zelfs een topvijfklassering. Genoeg reden om tijdens het carnavalsweekend het feestje van vandaag een goed vervolg te geven.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

10 februari 2017